Tanítványság - Istennek adni a tőled telhető legjobbat

Szerző: 

Címke: 

Oldalszám: 

68

Év: 

1995

Kiadó: 

E könyv célja, hogy visszavezessen bennünket az újszövetségi keresztyén életre, hogy úgy éljünk, amint azt Jézus tanította, és ahogy a korai Egyház is élt. Meggyőződésem, hogy minden tanítvány hívő, de nem minden hívő tanítvány! Jézus egész világosan tanítványságra hív minden hívőt. Ha hívására nem válaszolunk, híjával leszünk az Ő tökéletes akaratának, és célt tévesztünk, mert nem úgy éljük a keresztyén életet, ahogy azt valóban élnünk kellene! 

Amit ma gyakran mint evangéliumot hallunk nem más, mint felhígított halvány utánzata az első keresztyének evangéliumának.

Csakúgy, amit mi hívő életnek vélünk, sokszor nem éppen az, amit a Biblia tanít.

A mai, emberi jogokat és szabad gondolkodást hangoztató világban a tanítványság túlságosan mély, radikális fogalomnak tűnik. De a bibliai értelemben vett radikális keresztyén élet nem más tulajdonképpen, mint egy normális, közönséges keresztyén élet. A következő fejezetekben elemezni fogjuk négy alapfeltételét annak, hogyan legyünk Jézus Krisztus tanítványai itt, a XXI. század küszöbén. Ha úgy éljük keresztyén életünket ahogy Jézus tanította, és ahogy a korai Egyház tette, Isten tökéletes akaratában járván, bírni fogjuk az élet teljességét. Tartsatok hát velem e lelki tanulmányban, amint együtt végigkísérjük Jézus tanítását az igazi tanitványságról. Azért imádkozom, hogy ne csak megtanuld ezen elveket,hanem hogy alkalmazd is őket. Ha ekként cselekszel, a világ számodra talán soha többé nem lesz ugyanolyan.

Hálával tartozom G. Campbell Morgan és Dwight Pentecost keresztyén szerzőknek a tanítványság témájára írt könyveikért.

Még nincs értékelve