Mit tanít valójában a Biblia? - és hogyan tanítanak erről Jehova Tanúi

Szerző: 

Címke: 

Oldalszám: 

47

Év: 

2009

A tanulmány megírásának oka és célja

Jehova Tanúi széles körben ismertek, és mégis sok szempontból ismeretlenek. Gyakran találkozunk velük, ismerjük kiadványaikat. Tudunk főbb hitnézeteikről: a vér bármiféle alkalmazásának és a katonai szolgálatnak elutasításáról, a „világi” ünnepek (köztük a karácsony és a húsvét) meg nem tartásáról, az Armageddoni csata közeli bekövetkezésének hirdetéséről. De keveset tudunk arról, hogyan ösztönzik ilyen buzgó tevékenységre a tanúkat, egyáltalán minek a hatására lesz valaki tanúvá vagy miért marad az sokszor a tapasztalatai, a tények és az érvek ellenére is.

Missziós szempontból nagy és gyakori lehetőség (és kihívás) a keresztények számára, hogy bizonyságot tegyenek az őket felkereső tanúknak Jézus Krisztusról. Ahhoz, hogy ez eredményes legyen, az ő nyelvükön kell elmondaniuk az örömhírt, ahogy Pál apostol tette az Areoszpagoszon a hellénekkel (Acta 17). 

Apologetikai szempontból minden keresztényt felszólít Júdás, hogy „küzdjetek a hitért, amely egyszer s mindenkorra a szentekre biztatott”1. A nem bibliai tanítások hirdetőinek módszereinek ismerete és felismerése számunkra az oltalom, a tévedők vagy megtévesztettek számára szabadulás eszköze lehet.
Tanulmányomban ezeket a módszereket kívánom Jehova Tanúi egyik kiadványának elemzése által bemutatni.

Még nincs értékelve