Történet

A Miskolci Keresztyén Testvér Gyülekezet története

Nem csupán nemes emberi törekvés elődeinkre visszaemlékezni, hanem az Ige szólít fel erre bennünket. Gyülekezetünk történetéről, hithőseiről a mai napig igen kevés írásos beszámoló áll a rendelkezésünkre. Ebből kifolyólag jutottam arra az elhatározásra, hogy szakdolgozatom témájává a Miskolci Keresztyén Testvérgyülekezet történetét választom. Bevezetésként a magyarországi gyülekezetek kialakulásának, életének rövid történetével foglalkozom, majd a miskolci gyülekezetet a kezdeteitől napjainkig mutatom be.

A Calvary Chapel története (a kezdetektől a nyolcvanas évek elejéig)

„Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én Lelkem által! – azt mondja a seregeknek Ura.“ Sajnálom, hogy szolgálatomban ezt nem tanultam meg korábban. Sokáig és nagy erőbefektetéssel próbálkoztam erővel, hatalommal, jól megszervezett műsorokkal, emberi eszközökkel és módszerekkel építeni Jézus Krisztus egyházát, végül mégis annyira belefáradtam, belebetegedtem és kimerültem, hogy mindent abba akartam hagyni.

Aratás

A keresztények számára frusztráció állandó forrását képezi, hogy mindenáron meg akarják ismerni a megismerhetetlent. Isten útjaira vagyunk kiváncsiak, jóllehet Isten maga jelentette ki, hogy „Az én utaim nem a ti utaitok, amerre én járok, ti nem járhattok.“

Feliratkozás RSS - Történet csatornájára